23948sdkhjf

Forbrugere og butikker skal gå sammen om at mindske madspild

Ved fælles hjælp kan forbrugere og supermarkeder nedbringe madspildet i Danmark.
Kunder skal ikke altid gå efter helt friske fødevarer, mener supermarkedskæden FDB, mens forbrugerorganisationen Stop Spild af Mad foreslår, at varer tæt på udløbsdatoen sælges med rabat i særlige "mad til i dag"-områder.

Metoden har allerede fungeret i et år i Irmas butikker og har mindsket Irmas madspild med 30 procent, oplyser Irmas direktør Jan Larsen. Og der er kamp om at være bedst til at smide mindst ud.

- Vi kører interne konkurrencer og præmierer de butikker med mindst madspild, så der er gået sport i det, fortæller Jan Larsen. Over de næste tre måneder indsamler FDB ideer fra forbrugere, studerende, eksperter og ansatte i Coop for at finde nye løsninger på, hvordan vi kan smide mindre mad ud og anvende den mad, vi får i overskud.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157